"Не виждам шанс в БСП нещо да се промени. Не се вписвам. Превърнаха в чучело една идея. Едни и същи хора ръководят партията от 25 години".

Това обяви пред „Тази сутрин” социалистът Стархил Ангелов, който заяви в края на миналата седмица че напуска БСП-София заедно с още 40 членове. От районния съвет на БСП-"Витоша", където членува Ангелов обаче съобщиха, че той не е подал писмено оставката си и освен него са заявили, че напускат структурата само още двама души.

Ангелов отново обяви, че напускащите са много повече. По думите му са 30. Той призна, че все още не е подал писмено оставката си, но е категоричен, че ще го направи.

"Напускам БСП по идеологически причини. Това, в което се превърна БСП не ми харесва, БСП сега е дясна партия на крупния капитал", коментира бившият депутат от БСП (беше народен избраник само един кратък мандат в 24-то Народно събрание).

По думите му Столетницата е пожертвала всички идеали и не е дала дългосрочна визия за развитието на страната.

Той не вижда шанс нещо в БСП да се промени и смята, че партията ще загуби и предстоящите местни избори, защото не са останали силни кандидати.

"Превърнаха партията в секта, мислят, че притежават монопола върху истината. Другите са анатемосани". Така Страхил Ангелов коментира поведението на ръководството на БСП.

Той твърди, че не знае кой е предлагал рушвет на настоящия лидер на партията Михаил Миков, за да не се кандидатира за председател.

Страхил Ангелов е категоричен, че няма да отиде в друга партия и няма да се занимава с политика в бъдеще.