25 станаха жертвите на снежната буря и последиците от нея в Съединените щати. Ден след като времето утихна, страната остава в плен на преспите.

Най-тежко е положението в столицата Вашингтон. Обществен градски транспорт почти няма, но за сметка на това автобусите и метрото, които се движат са безплатни.

Дървената ваканция за училища и държавни институции продължава. Не спира работа единствено президентът Барак Обама. За целта Белият дом беже подложен на мащабна акция по почистване.

В Ню Йорк, където измериха 68 см снежна покривка, "откопаването" върви по-успешно.

Андрю Куомо - губернатор Ню Йорк отмени забраната за пътуване в Голямата ябълка. "Това не значи, че трябва да седнете на колите и да тръгнете по излети", допълни той. Пътищата са почистени в голямата си част. Много от отбивките за качване и слизане от магистралите обаче не са почистени. На много места на мажистралите има задръствания, така че не правете грешни изводи за ситуацията, призова Куомо.

Летищата в Ню Йорк отвориха врати, но полетите се изпълняват с големи закъснения. Редица пътници прекараха целия уикенд на аерогарата.

Крайбрежните райони на Ню Джърси се превърнаха в подобие на Венеция, но вместо гондоли, по каналите плаваха ентусиасти на каяци.

Майк Дилейни, жител на Ню Джърси, разказва, че подобни ситуации се превръщат в част от живота на местните, които започват да свикват с наводненията. "Със сигурност създава неудобства, но животът на крайбрежието си има и предимствата и недостатъците", допълни той. 

Снегът предизвика множество катастрофи, срутване на покриви и други инциденти. Много американци обаче загинаха не от авария, а защото не са преценили силите си и получили инфаркт, докато чистели снега.