Въпреки протестите, Учредителното събрание на Венецуела заработи
Страната вече е в международна изолация
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Венецуела
Снимка: Reuters

Във Венецуела бе открито първото заседание на нов законодателен орган, който се очаква да внесе поправки в конституцията и да даде нови големи правомощия на управляващата социалистическа партия, напук на световните критики, че с това се подкопават демократичните свободи, съобщават световните агенции.

Президентът Николас Мадуро казва, че 545-членното Учредително събрание, което бе избрано в неделя на избори, бойкотирани от опозицията, ще донесе мир в страната, разтърсвана от бурни протести и дълбока икономическа криза. Събранието единодушно избра в ръководството си добре познати лидери на социалистическата партия.

Все по-голяма изолация за ВенецуелаЮжноамериканската организация за свободна търговия реши да изключи страната от своите редици

То ще заседава в същия комплекс в Каракас, където е базиран и сегашният доминиран от опозицията парламент, който може би ще бъде разпуснат от новия всемогъщ законодателен орган.

Хиляди привърженици на Мадуро изразиха радостта си по улиците.

Всички южноамерикански държави без Боливия осъждат избора на Учредителното събрание. Южноамериканската организация за свободна търговия Меркосур ще задейства клаузата за нарушаване на демократичните принципи и ще изключи Венецуела от своите редици

Ватикана също призова държавния глава да анулира избора на този орган.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре