Турската армия е „ликвидирала 1370 терористи“ в Африн
На 20 януари Анкара започна операция „Маслинова клонка“ против отрядите на Силите за защита на народа и Партията на демократичния съюз в Африн, които смята организации за терористични
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    3
Турция, операция, Африн, Северна Сирия
Снимка: EPA

Турският генерален щаб обяви днес, че въоръжените сили на страната са неутрализирали близо 1370 терористи в рамките на операция „Маслинова клонка“ в района на Африн в Северна Сирия.

Само в последния ден армията е унищожила още 103-ма терористи от отрядите на Силите за защита на народа, Кюрдската работническа партия, Партията на демократичния съюз и екстремистката групировка „Ислямска държава“, се казва в съобщението.

От началото на операцията са били неутрализирани общо 1369 терористи, показва равносметката.

Турската армия напредва в Африн (СНИМКИ)Кюрдите обявиха обща мобилизация

Същевременно обаче общо 31 турски войници са били убити, съобщи още генералният щаб, цитиран от телевизия НТВ.

Ранени са 143-ма военни, като състоянието на един от тях е тежко.

При удари на турски изтребители в района на Африн от началото на операцията досега са били поразени общо 627 цели на бойците.

Сирия отрече да е била уведомена от Турция за военната операция срещу кюрдитеДамаск "осъжда строго тази брутална турска агресия срещу Африн, каза източник от сирийското МВнР

Операцията започна на 20 януари и е насочена против отрядите на Силите за защита на народа и Партията на демократичния съюз в Африн, които Анкара смята организации за терористични. Днес е 24-ият ѝ ден.

Използвани са материали на БТА
  • 4
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре