Случаен пътник е разпознал българина, който ритна по стълбите жена в берлинско метро на 27 октомври, съобщи за bTV Капка Тодорова.

27-годишният български гражданин Светослав Стойков беше задържан вчера в Берлин, когато слизал от автобус, пътуващ от Южна Франция.

Стойков беше идентифициран, след като охранител в общежитие за бежанци разпознал брат му на видеоклипа. Пред вестник „Билд" той разказва, че роднина на Стойков бил регистриран като бежанец в дома и братята от видеоклипа често идвали на посещение. Държали се провокативно и създавали неприятности, затова и охранителят ги запомнил.

Ако обвинението срещу Стойков е за нанасяне на телесна повреда, го очакват до 5 г. затвор. За залавянето на нападателя бе обявена награда, която достигна 60 000 евро.

В понеделник беше задържан един от братята, станал свидетел на нападението, но не му беше повдигнато обвинение.

Предполагаше се, че Светослав Стойков се е завърнал във Варна, където живее семейството му, но полицията в България отрече той да се намира в страната.

Близките му във варненския квартал "Максуда" твърдят, че се срамуват от постъпката му. По тяхна информация Светослав сам се е предал.