САЩ започват подготовка по преместването на посолството си от Тел Авив в Ерусалим
Това може да отнеме няколко години, защото трябва да се намери място и да се построи сградата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    12
Рекс Тилърсън
Снимка: Reuters

Вашингтон незабавно ще започне подготовката по преместването на посолството си от Тел Авив в Ерусалим, като същевременно засили мерките за сигурност, за да защити американските граждани в Близкия изток, заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън по време на посещение в американската военна база в Рамщайн, Германия.

Решението на президента Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел беше взето след консултации „с многобройни приятели, партньори и съюзници”, обясни Тилърсън.

„Ние твърдо смятаме, че има шанс за траен мир”, добави той.

Доналд Тръмп: Време е да признаем Ерусалим за столица на Израел„Докато предишни държавни глави обещаваха да направя това по време на предизборните си кампании, те не го направиха. Днес аз го правя”, допълни още американският президент

„Държавният департамент незабавно ще започне процеса по изпълнение на решението му, като даде ход на подготовката за преместването на посолството на Съединените щати от Тел Авив в Йерусалим”, посочи Тилърсън.

Според американски официални представители преместването може да отнеме няколко години, защото трябва да се намери място и да се построи сградата.

Доналд Тръмп, Йерусалим

Тръмп е взел решението за Йерусалим самостоятелно, без участието на властите на еврейската държава, заяви вчера по телевизия „Фокс нюз” постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли.

„Това не беше решение, взето съвместно с израелците, това беше решение, което президентът взе заради американския народ”, посочи Хейли. Тя отбеляза, че тази стъпка е изисквала смелост от страна Тръмп.

Ерусалим: Градът на вечното разделениеДокато светът очаква Доналд Тръмп да премести посолството на САЩ в Ерусалим, публикуваме един текст на Светослав Иванов, който отговаря на много въпроси
  • 4
    12
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре