Сапьори са обезвредили 314 германски бомби от Втората световна война под старото международно летище на Атина. Това каза кметът на Елинико-Аргируполи Янис Константатос по повод звука от контролирани експлозии.

На мястото на старото летище на Атина се изгражда внушителен комплекс, включващ казино, ресторанти, хотели и вили. Ще бъде изградена и 45-етажна кула с апартаменти, пише гръцкото издание Keep Talking Greece.

Летището се нарича „Елиникон“ и е с площ три пъти по-голяма от Монако. А цените на жилищата са сравними с тези в Ню Йорк и Женева, коментират брокерите.

Голяма част от вилите са с впечатляващ изглед. Повечето от тях вече са продадени.

Днес кметът на района публично благодари на сапьорите от военните части, участвали в обезвреждането на 314 бомби от Втората световна война, които бяха открити под летището.

Кметът Янис Констансатос каза още, че е шокиран от факта, как толкова години са строени сгради до летището и хората просто са живи по чудо, защото отдолу в земята е имало толкова бомби. 

Той припомня още, че в помещенията на старото летище през 1947 г. е била разположена американска военновъздушна база, която е наблюдавала Източното Средиземноморие от 1960 г. до 1993 г.