Българка загина, а 12 сънародници са пострадали при тежка катастрофа в Унгария
В инцидента са участвали седем превозни средства, включително румънски автобус
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Унгария

Българка е загинала при тежка верижна катастрофа в Унгария, близо до границата с Румъния. Общо 12 българи са пострадали, като четирима от тях са в тежко състояние. Всички са настанени в местни болници, съобщи МВнР.

Трима от тях са настанени в болницата в Мако, а останалите са приети в болницата в Сегед.

В инцидента са участвали седем превозни средства, включително румънски автобус и два български микробуса. Той е станал около 7:30 ч. местно време време (8:30 ч. наше време) на магистрала М – 43.

Унгария

Според Аджерпрес и ТАСС катастрофата е била причинена от два микробуса, спрели без сигнализация в дясната лента, въпреки че на пътя имало гъста мъгла.

Компютърна симулация показва момента на верижната катастрофа:

Данните за жертвите са разнопосочни. Първоначалната информация беше за петима загинали и 12 ранени.

Delmagyar.hu съобщава, че освен българката, са загинали и двама турски и един румънски граждани.

444.hu също пише за четирима загинали, но и за 13 ранени. В катастрофата са участвали и два румънски камиона. От автобусната компания съобщават, че 17-те пътници в автобуса са без наранявания, но шофьорът е бил хоспитализиран, пише сайтът.

Според Napi.hu ранените са 11. Министерството на външните работи на Румъния съобщи за един загинал румънски гражданин и други шестима ранени.

Медиите съобщават, че на място са пристигнали десетки линейки. Пътят е бил временно затворен, като движението е било пренасочвано.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре