Полицай присъствал, но не опитал да спре стрелбата във Флорида
По време на нападението в гимназия в Паркланд пред сградата имало въоръжен заместник-шериф. Не е ясно дали ще бъде съден за бездействието си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Стрелбата във Флорида
Снимка: Reuters

По време на нападението в гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас“ в Паркланд, Флорида, пред училището е имало въоръжен заместник-шериф, който не се е намесил, предадоха АП и Ройтерс, цитирайки местния шериф Скот Израел.

Служителят, който се казва Скот Питърсън, вчера е подал оставка, след като му било съобщено, че ще бъде изпратен в неплатен отпуск.

Стрелбата във Флорида
Снимка: Reuters

Не е ясно дали ще бъде съден за бездействието си. От полицията обаче са категорични, че той е трябвало да влезе в сградата и да ликвидира нападателя.

ФБР знаели, че стрелецът от Флорида иска да е „професионален училищен убиец”Съучениците на 19-годишния Никълъс Крус, който уби 17 души и рани много други при масова стрелба в училище във Флорида, го описват като кротък, но странен младеж

При нападението миналата седмица 19-годишен бивш ученик уби 17 души.

Стрелбата във Флорида
Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп подкрепи идеята за повишаване до 21 години минималната възраст за закупуване на полуавтоматични пушки, подобни на използваната при нападението.

На протест във Флорида: Хиляди настояха за промяна на законите за оръжиятаОцеляла от стрелбата осъди политиците, които отказват да затегнат контрола над огнестрелните оръжия и получават дарения от мощното оръжейно лоби

В момента в САЩ пушки могат да купуват навършилите 18 години, а пистолети – навършилите 21 години.

Президентът също така застана зад идеята за въоръжаване на учители и администратори. Според него това ще е по-ефективно от въоръжаването на 100 допълнителни пазачи.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре