Пламен Райчев е раненият българин в Лондон (ОБЗОР)
Няма информация за това какви са нараняванията му
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Лондон след атентата
Снимка: Reuters

Раненият при атентата в Лондон българин се казва Пламен Райчев, научи bTV. Неговото състояние е стабилно. За момента от външно министерство отказват повече информация.

Няма информация за това какви са нараняванията му. Българският посланик в Лондон все още чака разрешение от лекарите да посети сънародника ни.

Не е известно дали е жител на града или е бил на екскурзия в британската столица. Родните му са уведомени за състоянието му.

По разследването на атената - днес стана известен третият нападател. Той е работил в метрото на Уестминстър, на няколко метра от парламента, където през март стана и другия атентат с автомобил.

Третият терорист от Лондон е Юсеф Загба, майка му е италианка, а баща му – мароканец През 2016 г. бил спрян на летището в Болоня, когато се опитал да лети за Сирия

По-рано днес Великобритания замлъкна за минута. На лондонския мост мюсюлмани за пореден път казаха не на тероризма. Пред тях цветята в памет на жертвите на атаката ставаха все повече и повече.

„Бъроу маркет” остава затворен за трети ден, а цветята в памет на загиналите са на всеки ъгъл.

„Не съм уплашена. Не знам как се чувствам, просто тъжна. Но не и уплашена, има много полиция”, категорична е лондончанка.

Българка в Лондон на косъм е избегнала маршрута на атентаторите Британската полиция продължава разследването

Пакистанецът Хурам Бут е известен на полицията, но не е следен за подготвени атаки. Миналата година Бут се появил в документален филм за ислямския екстремизъм. В лентата мъжът спорел с полицаи, след като развял флаг на "Ислямска държава" в лондонски парк.

"Дейли мейл" разпространи негова снимка като служител на метростанцията "Уестминстър", до британския парламент. Според вестника е отговарял за безопасността на пътниците.

Ясно е кои са двама от лондонските атентатори Това са Хурам Шазад Бут на 27 г. и Рашид Редуан на 30 години

Рашид Редуан от мароканско либийски произход, по професия готвач, липсва в полицейските регистри. 

Критично остава състоянието на 18 от ранените при нападението. 36 души все още са в болница. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре