От хотелите до борбата с тероризма: Какво договаряме със Саудитска Арабия
Българската делегация проведе ред двустранни срещи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    5
Правителствена визита в С.Арабия
Снимка: Правителствена пресслужба

Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в България, както и от съвместни проекти в енергетиката, транспорта и борбата с тероризма. Възможностите се обсъждат на първата по рода си визита на представители българското правителство в Саудитска Арабия.

По време на официалните разговори в Рияд, българската делегация обяви, че са договорени споразумения в почти всички области, включително и борбата с тероризма. „Може да изпратим представители на нашите антитерористични структури за подобряване на комуникацията”, посочи военният министър Красимир Каракачанов.

Саудитска Арабия се интересува и от инвестиции в 5-звездни хотели у нас. Ресорният министър Николина Ангелкова подчерта, че става дума за обекти не само в София, но и в курортите.

Като Тръмп: Бойко Борисов се включи в танца със саби в Саудитска Арабия (ВИДЕО)Видеото беше излъчено на живо в профила му във „Фейсбук”

Подготвят се и споразумения в областта на въздушния и морския транспорт.

Почетен гост във визитата е и Симеон Сакскобургготски. Той също определя посещението като историческо, като призова: „Винаги да бъдем предсказуеми и същевременно да преследваме нашите интереси. Саудитска Арабия без съмнение е влиятелна в целия регион”.

Снощи премиерът Борисов се включи и в известния традиционен танц "арда". Подобно на американския президент и българският министър-председател се включи в традиционния за Саудитска арабия танц със саби. Сакскобургготски също участва.

Анкета
Добър ход ли е правителствената визита в Риад?
Резултати

  • 0
    5
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре