Кандидатката за президентската номинация на американските демократи Хилари Клинтън каза, че съжалява, че е използвала личен имейл акаунт по времето, когато беше държавен секретар, предаде Ройтерс.

В интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си тя каза, че съжалява, че този факт е предизвикал такова объркване и е повдигнал толкова въпроси, но добави, че на всички тези въпроси има отговори.

"Със сигурност искам да бях направила различен избор и знам, че американците си задават въпроси за това. Поемам отговорността. Трябваше да имам два акаунта, един личен и един свързан с работата", призна Клинтън. Тя обаче се защити, че е информирала правителството, че ползва личния си акаунт за служебни цели.

Разкритията за този акаунт бяха направени през март и породиха критики и съмнения дали на Клинтън може да се има доверие. Това рефлектира върху рейтинга й и позволи на другия кандидат за демократическата номинация, либералния сенатор от щата Върмонт Бърни Сандърс да се доближи до нея в допитванията.

Сега личният сървър и имейлите на Клинтън са предадени на ФБР, което проверява дали сигурността им е непокътната и дали има класифицирана информация сред тях.