Италианец получи сметка за тока в размер на 65 000 евро и обеща, че ще я обжалва в съда, защото тя му е причинила здравословни проблеми, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Живеещият в Рим фотограф Даниел Камети Астри бил уведомен от електрическата компания Ачеа Енерджия, че в сметката му били включени преизчислени суми за потребена енергия през последните 10 години. Той получил фактурата преди две седмици и бил призован да я плати до 19 септември. 

Според фотографа компанията Ачеа Енерджия, издала му фактурата, не е трябвало да чака 10 години, за да внесе корекции в дължимите от него суми. Ако го е направила по-рано, то той е щял да вземе мерки, за да пести електричество, или е щял да провери електромерите дали отчитат правилно потребеното количество електричество.

Освен това фотографът обвини компанията, че тя не е посочила във фактурата, че неиздължени сметки с давност от повече от пет години, може да подлежат на амнистия, както е според италианското законодателство.

Компанията обаче твърди, че е извършила рутинна операция и че преизчислението, което е направила във връзка с потребения от фотографа ток, е правилно.