Идентифицирани са всичките 12 загинали при терористичния атентат на коледния базар в Берлин, съобщи онлайн изданието на германския „Шпигел”. Жертвите са шест жени и шестима мъже. Осем от загиналите са германци, а четирима са чужденци - от Чехия, Италия, Израел и Полша – поляк е убитият от терориста шофьор на камион.

Днес по обед на летище "Чампино" в Рим пристигна тялото на 31-годишната италианка Фабриция ди Лоренцо, която стана жертва на атентата в Берлин. Сред присъстващите, събрали се на летището да изразят почитта си към нея, бе и италианският президент Серджо Матарела.

Сред 45-мата ранени при терористичния акт има граждани на Израел,Испания, Великобритания, Унгария Финландия и Ливан. 14 от тях са в тежко състояние все още.

Към момента разследването на атентата се концентрира върху разкриването на евентуална мрежа, помогнала на Анис Амри при терористичния акт и при бягството му.

Заподозреният за атентата в Берлин тунизиец беше разстрелян вчера рано сутринта от полицията в Милано при рутинна проверка на пътната полиция.

„В момента най-важна е задачата да установим дали извършителят е действал сам или са му помагали при организацията на нападението”, заяви главният прокурор Петер Франк.

Все още няма пълна яснота около това как Амри е успял да се придвижи от Германия до Италия. Предполага се, че е пътувал с влак през три европейски държави.