И Бразилия не остана назад в борбата срещу наглите шофьори, които паркират на места за хора с увреждания. Граждани изцяло облепиха неправилно паркиран автомобил с листчета във формата и цветовете на международния символ на хората с увреждания.

Клипове, заснети от случайни минувачи и споделени в YouTube и Facebook, показват как шофьор нарушител открива автомобила си изцяло облепен с листчета. За да влезе в колата и да освободи поне малко видимост, му се налага да свали част от стотиците светлосини и бели лепящи листчета.

Докато нарушителят яростно се опитва да почисти автомобила си, ситуацията предизвиква бурни овации  от събралите се наблюдатели.

В България също текат кампании срещу често срещаното некоректно паркиране на места за хора с увреждания. Масово в търговските центрове, а и не само, паркоместата за хора с увреждания са заети. И то от физически здрави хора.

Една от идеите, които се раждат, е на такива шофьори да им се предлага да бъдат закарани до магазина, но с инвалидна количка.

Друга подобна гражданска инициатива е „Заедно срещу крайно наглите шофьори”. Участниците в кампанията, които вече са над 20 хиляди души, усилено се борят срещу неправилното паркиране в София, Пловдив и Бургас.

Недоволни от дейността на КАТ, те не само споделят снимки на нарушенията в интернет пространството, но и активно лепят стикери по колите с надписи „Аз съм наглец” и „Аз искам да бъда инвалид”.

В същото време в Русия използват холограми, които да спират шофьори да паркират на места за хора с увреждания.