Еманюел Макрон написал пикантна книга за любовта си с Брижит Макрон. Това разкритие се съдържа в нова биография на френската първа дама, която ще се появи на пазара през седмицата, предаде Ройтерс.

В книгата, озаглавена „Брижит Макрон: освободената жена”, съседка на Еманюел Макрон от родния му град Амиен разказва, че книгата, написана от него съдържала 300 страници. Съседката твърди, че тя е набрала на машина ръкописа.

Говорителка от канцеларията на Макрон отказа да коментира твърдението. 

В откъс от биографията на първата дама, появил се в медиите, съседката разказва, че не е запазила копие от книгата, написана от Еманюел Макрон. Тя я описва като пикантна и леко цинична. В нея имената на главните действащи лица били заменени, допълва жената. 

Еманюел Макрон се влюбва като тийнейджър в учителката си Брижит от гимназия в Амиен. Там тя преподава френски и ръководи училищната театрална трупа. Еманюел и Брижит се влюбват именно по време на репетиция на една от пиесите, поставени от трупата. Връзката им не е одобрена от родителите на Макрон, тъй като Брижит по онова време е омъжена майка на три деца. Впоследствие тя се развежда и се жени за Макрон през 2007 г.

Макрон в миналото призна, че е написал най-малко две книги, но миналата година пред сп. „Поан” сподели, че не би искал те да се публикуват, защото не е доволен от тях. Той е автор и на книгата „Революция”, публикувана по време на предизборната му кампания.

Запитан дали не съжалява, че не се е посветил на писането, Макрон каза, че „животът му все още не е приключил”.

Макрон не е единственият политик, който пише. Настоящият премиер на Франция Едуар Филип е съавтор на книгата „В сянката” – политически трилър, пълен и с много страстни сцени.