ЦИК прие документите на Владимир Путин за президентските избори през март
Той възнамерява да участва в изборите като самоиздигнал се кандидат
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 12
    2
Владимир Путин

Централната избирателна комисия (ЦИК) на Русия днес прие от президента Владимир Путин пакета документи, които се изискват за кандидатиране на изборите за държавен глава през март 2018 г.

Путин предупреди да се внимава за чуждестранна намеса в президентските избори в РусияРуският президент призова за внимателно изучаване на работата на чуждестранни компании в социалните мрежи

Документите от Путин бяха приети от сътрудници на работната група на ЦИК за прием на документи начело с члена на комисията Александър Клюкин. След процедурата страните подписаха съответния протокол.

Путин възнамерява да участва в изборите като самоиздигнал се кандидат.

Всички предоставени документи подлежат на задължителна проверка в съответствие със закона. Ще бъдат отправени 15 запитвания в 12 ведомства, уточниха от ЦИК.

Инициативна група избиратели издигна кандидатурата на руския президент Владимир Путин за президентските избори на 18 март 2018 г.

Според закона всеки независим кандидат трябва да получи подкрепа от не по-малко от 500 руски граждани, имащи активно избирателно право. В събранието на групата, което се проведе вчера, участваха 668 души.

Преди два дни руската ЦИК отказа регистрация за изборите на опозиционера Алексей Навални с мотива, че има петгодишна условна присъда.

Руската ЦИК не допусна Алексей Навални до президентските избориТой ще обжалва и призова за бойкот на вота, насрочен за март 2018 г.

Навални обяви, че ще обжалва и призова за бойкот на вота през март.

  • 12
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре