Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон с първи публични изяви
В центъра на Брюксел паралелно се проведоха две демонстрации
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Пучдемон
Снимка: Reuters

Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон направи първите си публични изяви, след като беше освободен от белгийските власти. В центъра на Брюксел паралелно се проведоха две демонстрации - "за" и "против" независимостта на Каталуния.

Свобода – това скандираха привърженици на независимостта на Каталуния пред сградите на Европейските институции в Брюксел.

Сред демонстрантите бяха и кметове от Каталуния. Те пристигнаха в столицата на Европа, за да подкрепят бившия премиер на областта Карлес Пучдемон и да се срещнат с него.

каталунски кметове подкрепят Пучдемон
Снимка: Reuters

По-рано в радиоинтервю Пучдемон призова политическите сили в Каталуния да се обединят срещу Мадрид на предстоящите избори през декември.

„В идеалния случай, а това според мен е идеалният случай, е да има широка регионална листа на партиите, много широка листа, която да включва цялото правителство и всеки, който защитава демокрацията”, заяви Пучдемон.

каталунски кметове
Снимка: Reuters

Той добави, че е заминал за Белгия, за да не тръгне нова вълна от насилие.

Карлес Пучдемон заминал за Белгия, за да предотврати вълна от насилие, планирана от МадридНеговото правителство решило да се раздели, за да придобие каузата им международно измерение, каза той

В Брюксел имаше и контра демонстрация с искане Каталуния да остане част от Испания.

Протест - Брюксел
Снимка: Reuters
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре