Настроенията срещу бежанците в Западна Германия се засилват. В германския град Дрезден анти-имиграционното движение ПЕГИДА свика митинг, а британският премиер заяви, че безконтролната имиграция е заплаха за обществото.

Около девет хиляди души се събраха на протест в Дрезден. Част от хората носеха тениски с надпис „Бежанците не са добре дошли". Друг лозунг обвиняваше германският канцлер Ангела Меркел за миграционната криза.

Протестът се случва на фона на новата прогноза на Берлин, че до края на тази година в страната ще влязат милион и половина бежанци.

Една от протестиращите Катрин Ноак сподели, че „Искаме правителството моментално да отпрати всички хора, на които не им е мястото у нас”.

Според Макс Хаупт, който е симпатизант на ПЕГИДА, коментира, че политиката на Меркел е в разрез с националните интереси. „Това много ме притеснява. Прилича ми почти на измяна. Забравила е клетвата, която даде”, допълни той.

Междувременно германски медии поискаха полицейска защита срещу агресия, проявявана от защитници на бежанците.

Репортери, отразяващи проявите на ПЕГИДА, често били хулени и обиждани от противниците на антибежанското движение.

Миналата седмица дори се стигнало до физическо насилие, като един журналист бил ударен с юмрук в лицето, а друг ритан от контра демонстранти.