Американски генерал: Лидерът на „Ислямска държава” още е жив
Абу Бакр ал Багдади вероятно се крие в долината на р. Ефрат, смята ген. Стивън Таунзенд
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Абу Бакр ал-Багдади

Лидерът на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади е още жив и вероятно се крие в долината на р. Ефрат, заяви ген.-лейтенант Стивън Таунзенд, който командва коалиционните сили срещу джихадистката групировка в Ирак и Сирия, предаде Франс прес.

„Издирваме го всеки ден. Не мисля, че е мъртъв”, каза той.

Ген. Таунзенд призна, че няма „никаква представа” за точното място, където може да се намира Багдади, но смята, че може да е избягал с други джихадисти в долината на Ефрат – регион, простиращ се приблизително от град Дейр аз Зур в Източна Сирия до град Рауа в Западен Ирак – след офанзивата на коалицията и местни съюзници срещу Мосул, Ракка и Тал Афар.

„Когато го намерим, смятам, че ще опитаме първо да го убием. Няма смисъл да опитваме да го заловим”, заяви той.

"Ислямска държава": Абу Бакр ал Багдади е мъртъвИнформацията беше потвърдена от Сирийския център за наблюдение на човешките права

Сирийският център за наблюдение на човешките права каза в началото на юли, че Багдади може би е мъртъв, като се позова на думите на ръководители на групировката в провинция Дейр аз Зур.

Руската армия обяви на 22 юни, че е много вероятно да е убила Багдади, но не успя да потвърди това твърдение.

Русия „може да е ликвидирала“ лидера на ИДИЛМосква проверява дали Абу Бакр ал Багдади не е бил убит при въздушен удар, извършен от руски самолет
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре