Скандалите при избора на новия стар президент на Българския футболен съюз (ВИДЕО)
Любослав Пенев и екипът му ще обжалват резултатите от вота
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111565160.jpg
Снимка: Lap.bg

Борислав Михайлов е новият стар президент на Българския футболен съюз. Вчера (16 февруари) той бе избран за четвърти път да застане начело на централата, след като получи 463 гласа в конкуренция срещу Любослав Пенев и Ивайло Дражев, които спечелиха 36 и 5 гласа.

Целият избор бе съпроводен с напрежение и съмнения, че "мачът е свирен", а "вотът е купен".

Борислав Михайлов остава начело на Футболния съюзЛегендарният страж оглавява централата за четвърти път

Представителите на медиите на Осмия конгрес на БФС гледаха случващото се в специално пригодена стая с телевизор. Екранът обаче угасна по време на вота. 

2111565162.jpg
Снимка: bTV

24 часа преди гласуването bTV показа какъв е инструктажът за вота днес. Записът е направен от щаба на Любо Пенев.

„Инструктажът е следният, казали са му така... Даваме ти три бюлетини и един плик. На Боби (б.а. - Михайлов) бюлетината я слагаш в плика, другите две бюлетини ги прибираш и ми ги даваш”, се чува на единия от записите.

Часове преди избора на шеф на БФС: Сигнали за цензура и инструкции за кого да се гласуваОт Българския футболен съюз отказаха да коментират поставените въпроси

Нашият екип се сдоби с тези бюлетини. Комплектът се оказа на гласувал за кандидатурата на Борислав Михайлов. 

2111565163.jpg
Снимка: bTV

"Само докато стигнем дотук какво беше... Заплашвани хора, заплашвани кметове, името на Бойко Борисов и Цветан Цветанов се употребяват и те не взимат никаква страна", разкри бившият футболист Николай Илиев, който е част от щаба на Любослав Пенев.

Самите избори започнаха със скандал и недопускане до залата на Пенев, Дражев и техните щабове в 10:00 ч. 2 часа по-късно бившият национал влезе в залата и взе думата от трибуната. Речта му бе кратка и гневна. 

Любо Пенев напусна Конгреса на БФС (ВИДЕО)Не участвам в уредени мачове, заяви бившият национален селекционер

"Това е фарс и няма да участва в уговорен мач", каза Пенев преди да напусне залата.

Още преди да започне гласуването, Наско Сираков също си тръгна. Дългогодишният член на Изпълкома отказал покана на Михайлов и напуска управлението на футбола.

От екипа на Пенев заявиха за bTV, че ще обжалват резултата от вота пред българския съд и ще търсят съдействието на международни организации.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре