Руските хокеисти изпяха химна на страната си на почетната стълбичка
Спортистите на Русия нямат право да използват символи на страната си в Пьонгчанг
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 12
    4
2111571053.jpg
Снимка: Getty Images

Руските хокеисти изпяха акапелно химна на страната си по време на награждаването им като олимпийски шампиони в мъжкия хокеен турнир . Отборът Олимпийски спортисти от Русия победи Германия с 4:3 след продължение.

Епичен хокеен финал срещу Германия и титла за олимпийските атлети на РусияДвата тима играха продължения, за да определят новият олимпийски шампион в Пьонгчанг

По време на раздаването на медалите организаторите пуснаха химна на олимпийските игри. А руските хокеисти върху тази музика изпяха своя национален.

2111571052.jpg
Снимка: Getty Images

Руските спортисти в Пьонгчанг нямат право да показват каквито и да е национални символи на страната си, тъй като Международния олимпийски комитет разреши на атлетите да се състезават в тима на Олимпийските атлети на Русия, а не да представят страната. Така всички медали и отличия, спечелени в Пьонгчанг, няма да бъдат записани на сметката на Русия.

На спортистите беше забранено да развяват и националния си флаг по време на церемониите по откриване и закриване на форума.

Причината е системно нарушаване на допинговите правила, заради което руснаци не участваха на последните летни олимпийски игри в Рио де Жанейро.

  • 12
    4
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре