Пьонгчанг 2018: Равносметката
За трети пореден път сме без медал от Зимни олимпийски игри
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    3
2111570446.jpg
Снимка: Getty Images

Официално Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг завършват утре, но за българите те вече са в историята. Равносметката - 21 участници и нито един медал за трети пореден път на най-големия форум за бели спортове.

2111564446.jpg
Снимка: БОК

Големите ни надежди за силно представяне в сноуборда не се оправдаха. Или поне отчасти. Александра Жекова отново записа най-предно класиране в родната делегация с 6-ото си място в бордъркроса, но очакванията ни за нещо повече претърпяха пълен крах с 19-ото място на Радослав Янков в квалификациите на паралелния гигантски слалом.

Сани Жекова шеста в Пьонгчанг! (ГАЛЕРИЯ)Първото участие на голям финал през сезона за българката беше на Зимните олимпийски игри

Носителят на Големия кристален глобус за 2016 г. логично бе крайно разочарован от представянето си, но изрази позитивизъм, че успехите тепърва предстоят.

"Това, за което най-много ме боли, е как всичкият този труд, хвърлен през последните няколко години, всеотдайността и лишенията се изпариха за няколко секунди на най-важния старт. Всички са се готвили, но само най-добрите успяват. Знам обаче, че нещата не свършват до тук", написа чепеларецът в социалните мрежи.

Биатлонистите ни също останаха твърде далеч от желаните резултати. Най-предно класиране записа Владимир Илиев със своето 19-о място в индивидуалния старт. Другият ни силен състезател - Красимир Анев, който може да се похвали с място в топ 6 на световното първенство миналата година, бе 25-ти в дългата дисциплина. При това само с една грешка при четирите си появявания на огневия рубеж

2111560861.jpg
Снимка: Reuters

След един от стартовете Анев избухна, че ските му са бавни. Изказването му бе като допълнение на твърдението му по-рано, че "българите сме просто пълнеж за големите отбори".

Красимир Анев: Българите сме пълнежБиатлонистът завърши на 37-о място в спринта на олимпийските игри

За капак мъжката ни щафета се класира 16-а от 18 отбора, след като бе затворена с обиколка още преди четвърти пост и не завърши. 

Все пак България имаше и своите герои в Пьонгчанг 2018. Владимир Зографски пренаписа родната история в ски скока на олимпийски игри.

Страхотен Зографски пренаписа българската история в ски скока24-годишният самоковец завърши на 14-о място на малка шанца

24-годишният самоковец се представи изключително силно във финала на малка шанца и завърши на 14-а позиция. Така той подобри с пет места предишното върхово постижение, което се държеше от друг самоковец - Владимир Брейчев, който в Сараево 1984 завършва 19-и.

2111565486.jpg
Снимка: Getty Images

Приятна изненада бе 28-ата позиция на Алберт Попов в гигантския слалом при мъжете при дебюта му на олимпийски игри. 

  • 2
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре