Олимпийски екипи с "петна" около слабините предизвикаха забавни коментари
Американският отбор по скоростно пързаляне привлече вниманието на феновете
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111568534.png

Американският национален отбор по скоростно пързаляне привлече вниманието на феновете, но не с представянето си в Пьонгчанг, а заради любопитни екипи. По традиция по тях има две очертания, различни по цвят от основния.

Този път обаче става дума за светли "петна" в областта на... слабините. Докато те почти не се виждат по време на надпревара, когато състезателите са изправени нещата не стоят така.

2111568538.png

Не е изненада, че в социалната мрежа "Туитър" вече има забавни коментари по темата.

"Човече, това е странно място за поставяне на светли кръгчета", пише потребител. Друг път поглежда на нещата от различен ъгъл: "Изчакайте да се обърнат и вижте. Сякаш имат мишена отзад."

2111568535.jpg

Всъщност за странния и леко комичен вид на екипите има обяснение. Материалът, използван за изработката на "петната", е по-нежен и намалява триенето с до 65%.

Интересното е, че за дизайна на униформите отговаря компанията "Ъндър Армър", на която е отнело цели 4 години, за да свърши работата си.

На Олимпиадата в Сочи през 2014 г. американците също се доверили на "Ъндър Армър", но сменили екипите по средата на Игрите, обвинявайки ги за слабото си представяне.

В Русия Щатите не спечелиха медал в скоростното пързаляне за пръв път в последните 30 години. Засега "янките" се представят по-добре. През уикенда Джон-Хенри Крюгер завоюва сребро на 1000 м от Пьонгчанг 2018.

2111568556.png
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре