Красен Кралев пред bTV: "Червено знаме" е един от многото. Търсим комплексно решение (ВИДЕО)
Средства за възстановяване на цялата спортна инфраструктра не достигат, заяви министърът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
2111542640.png

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гостува в предаването "Лице в лице" и говори по редица наболели теми.

Запитан за състоянието на "Червено знаме" спортното бижу на столицата и гордостта на социалистическа България, което сега тъне в разруха, Кралев заяви, че комплексът е един от многото, за които се търсят инвеститори.

„Червено знаме“ – гробница за погубени мечти (ВИДЕО)Едно нещо няма преглъщане и това са шампионските сълзи

"Такива обекти има много в България, не само този басейн. Ами ако предните министри и правителства, ако те бяха свършили дори 15% от това което ние вършим, щеше да има по-малко такива кадри. Виждате колко много правим.", заяви Кралев.

"Многократно съм заявявал, че публичните средства за възстановяване на цялата спортна инфраструктра не достигат. Затова акцентирам толкова много, за да привлечем частни капитали, трябва да бъде приет този закон, за да има интерес тези частници да инвестират."

"Не е само този басейн. Обмисляме стратегия за всеки един имот и търсим комплексно решение. Моля за търпение."

2111542642.jpg
Снимка: Lap.bg
Любо Пенев: Заплашват делегатите за Конгреса! 400 лв. ли струва един вот?"Учудва ме, че от ЦСКА не са обявили позицията си за Конгреса", заяви кандидат-президентът

Кралев коментира и битката за ръководния пост на Българския футболен съюз. Преди дни един от претендентите - Любослав Пенев, обвини министъра на младежта и спорта, че лобира за Борислав Михайлов.

"Не искам да му коментирам поведението на Пенев, то си е за него, въпрос на култура и възпитание. Страстите са нажежени преди конгреса... До момента има двама кандидати - Боби Михайлов и Ивайло Дражев, Пенев още не е подал документи."

"Естествено е когато имам тригодишна история с работа с Футболния съюз, не намеквам, аз дебело подчертавам, че се работи добре с тях. Това съм го коментирал всеки месец през последните 3 години. Направихме много добри неща с тях. Държавата за първи път се включи толкова активно в работата с БФС. Това нямаше как да стане ако нямаше адекватно отношение, не съм го крил това нещо. Казвал съм го през тези 3 години."

"Не мисля, че съм взел страна.", бе категоричен министърът на младежта и спорта.

2111542641.jpg
Снимка: Lap.bg

"Имаме два много важни казуса, които ще се решат по време на нашето председателство. България ще бъде домакин на Европейската младежка конференция през април, която ще обедини и консолидира мнение за изграждането на Европейска младежка стратегия. Над 250 представители на институциите ще работят заедно. Очаква се накрая да излезем с готови младежки цели.", продължи Кралев.

"Сега най-удобният момент за провеждането на този семинар, готвим се отдавна. Това ще е първата проява от страна на България що се касае за ангажименти на европредседателството.

"Акцентът в спорта, който беше приет с голям интерес и от останалите страни членки, е борбата срещу допинга. Семинарът, на който ще бъдем домакини, е много интересен... Имаме обремененост в някои спортове. Застрашителен е броят на използването на забранени субстанции в аматьорския спорт."

"Битката е много сериозна. На този семинар ще обсъждаме казуса, който е един за цяла Европа, но тук разчитаме на новия закон за спорта, който ще ни даде контрол върху фитнесите. Минималното изискване ще бъде да има треньор, те да бъдат сертифицирани, защото оттам тръгва всичко.", заяви Кралев.

Цялото гостуване на министър Красен Кралев в предаването "Лице в лице":

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре