Какво е общото между ММА и народните танци (ВИДЕО)
Тази вечер ще се проведе шестото издание на Spartacus Fighting Сhampionship
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
2111539772.jpg

Тази вечер в столичната зала "Арена Армеец" ще се проведе шестото поредно издание на Spartacus Fighting Сhampionship. Организаторът на галата Георги Анадолов бе специален гост в предаването "Тази събота", където разкри защо се стреми да налага българския мотив в ММА боевете.

"Събитието е много голямо, зад него стои една сериозна подготовка, ангажирани са страшно много хора. Не ни е за първи път, но тръпката я има", започна президентът на Комбат промоушън. 

Изненадващо! Даниел Златков ще се бие с Ивайло Захариев (ВИДЕО)Водещият Атанас Михайлов е болен и не може да се качи на ринга в събота

Относно приликата между боевете и народните танци, Анадолов е категоричен: "Не говорим само за прилика между тях. В народните ни танци са вкарани всички детайли от бойното изкуство, които е трябвало да съхраним, особено през годините на робство. Общото всъщност е основата. В този фолклор е вкаран начинът на живот на българина."

"Цялата битка е един спектакъл. В момента обаче, в който се заключи клетката, приказките свършват и всичко е в ръцете на състезателя и неговия екип отвън", каза той относно шоу елемента в тези събития.

Какво разкри още Анадолов за физиката на един състезател по бойни спортове и задължителните лишения, вижте във видеото:

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре