Избират президент на БФС на 16 февруари
Изпълкомът на Българският футболен съюз се събра за последно тази година
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
БФС

Конгресът, на който ще се проведат избори за президент на Българският съюз, ще се състои на 16 февруари 2018 г. Това стана ясно днес след последното за годината заседание на Изпълнителния комитет към централата.

То ще започне в 10:00 ч. в зала "София" на хотел "Маринела". Утвърдени са комисиите за подготовка на конгреса и приемане на документите. 

Участие в надпреварата за момента са заявили настоящият шеф на футбола в България - Борислав Михайлов, който изпълнява длъжността от 2005 г. Той беше преизбран през 2009 и 2014 г. и сега ще се бори за четвърти мандат.

Борислав Михайлов: Уверен съм в успеха си на конгреса (ВИДЕО)"Не познавам Любо Пенев лично, а само като футболист", каза президентът на УЕФА Александър Чеферин

В негова опозиция ще застане легендарния Любослав Пенев. Неговата кандидатура за президент ще бъде издигната от аматьорския "Черногорец" Ноевци.

Любо Пенев пред bTV: Аз съм тук, за да бъда новия президент на БФС (ВИДЕО)Той добави, че няма конкретен отбор или лоби зад кандидатурата му

"Смятам, че съм се доказал и няма нужда да се явявам от студио в студио. Да ви кажа честно, аз не чета вестници и сайтове. Обичам да взимам сам решенията си. Тези медии, които ме плюят, трябва да знаят, че всичкото плюене свършва в мига, в който се влезе в залата. Любослав Пенев? Той е решил да се кандидатира, нека убеждава хората, а не мен", коментира Михайлов.

Общо 547 ще са отборите, които могат да изпратят представител на събранието. От тях само 29 са с професионален статут. 119 клуба пък са махнати от списъците, защото са преустановили дейността си през последните години. 

Борислав Михайлов: От ЦСКА трябваше да ми издигнат кандидатурата"Президентите на клубове натискат реферите и всички знаят кои са", каза още президентът на БФС

Изпълкомът започна с час по-рано от обявения 15:00 ч. на Националната спортна база в Бояна.

Ден след Конгреса - на 17 февруари, стартира пролетният дял на настоящия шампионат. Следващият сезон започва на 13 юни 2018 г.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре