ФИФА праща хора в Гърция заради проблемите в първенството
Световната футболна централа заплаши, че ще извади страната от всички турнири
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111584079.jpg
Снимка: Reuters

Световната федерация по футбол (ФИФА) ще изпрати делегация в Гърция, която да вземе участие в дискусиите по проблемите в местното първенство. Гръцкият шампионат бе прекратен за неопределено време.

Гръцкото първенство е прекратено!След размириците в дербито между ПАОК и АЕК, футболните срещи няма да бъдат подновени

В писмо до Гръцкия футболен съюз (ЕПО) подписано от директора на ФИФА за Европа Бьорн Васало, делегацията пристига днес и иска срещи както с хора от федерацията, от лигата, както и с представители на правителството.

"ФИФА ще бъде безкомпромисна към каквито и да е форми на насилие във футбола. Искаме гаранции от правителството за сигурността на хората по стадионите, както и да чуем мерките от федерацията, от Лигата, от самите клубове и да ни бъде обяснено какви евентуални рискове и последици може да има, казва Бьорн Васало.

ФИФА заплаши, че може да изключи Гърция след размириците в СолунОт Централата ще действат, ако не видят подобрение в мерките за редовно провеждане на мачове

"Ако Гърция вътре в себе си не може да реши проблемите, които са назрели и ескалираха по време на дербито ПАОК - АЕК, то ФИФА ще бъде принудена да ги извади от международните турнири и на клубно, и на национално ниво.

Иван Савидис: Извинявайте! Исках да предпазя феновете на ПАОК!"Не съм заплашвал никого!", заяви бизнесменът в първото си изявление след нахлуването

Както е известно, причина за спирането на футболното първенство беше нахлуването на президента на ПАОК Иван Савидис на терена заедно с охраната и с препасан пистолет на кръста. Гръцкият милионер с руски паспорт се вбеси на решението на съдията да не зачете гол от засада за неговия отбор.

В същото време прокуратурата стартира разследване на всички детайли около случая, в това число и дали полицията е игнорирала указанията да бъде арестуван Иван Савидис.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре