на живо

Мутафчийски: Търсим най-добрия пример за подновяване на футбола, следим Германия

"Там ще проследим как се организира едно такова първенство, какво е тестването"

Мутафчийски: Търсим най-добрия пример за подновяване на футбола, следим Германия

Страната ни търси най-добрия вариант за подновяването на футбола, а за целта следи внимателно как в Германия организират довършването на спрения заради пандемията сезон. Това сподели в предаването "120 минути" по bTV началникът на Националния оперативен щаб - ген. Венцеслав Мутафчийски.

"В момента се изработва механизъм, по който да започне футболът за големите. Засега се обсъждаха варианти за малки групи, защото нашите отбори нямат такива възможности за отделни терени. В Германия се готвят за средата на месеца, което е важно. Там ще проследим как се организира едно такова първенство, какво е тестването. Трябва да вземем най-добрия пример.", каза ген. Мутафчийски.

Преди дни, след разрешение от властите, германската футболна лига обяви, че местната Първа Бундеслига се подновява на 16 май (събота).

Ген. Мутафчийски допълни, че при отборните спортове има заплаха за здравето на спортистите, докато в индивидуалните е различно.

"За индивидуалните спортове няма никакъв проблем, защото физически контакт може да бъде избегнат. Докато при груповите, ако решим, че един отбор само си подава топката от разстояние, няма проблем. Има обаче физически контакт, както съблекалните, общите бани."

Тагове:

@