Татяна Лолова е ромка-магьосница в нов детски филм, премиерата е на „Киномания"
В лената участват баща и дъщеря - Добрин Досев и Дарина, заедно с Николай Урумов, Койна Русева, Калин Сърменов...
  • Последни
  • Най-четени

  • 0
    0
2111478340.jpg
Татяна Лолова като ромка-магьосница в Лили Рибката

Татяна Лолова играе ромка-магьосница в новия български детски филм „Лили Рибката”, чиято премиера ще бъде в рамките на тазгодишния фестивал „Киномания" (16-30 ноември). Лентата вече бе отличена с приз за европейски филм на фестивала във Варшава.

Във фентъзи продукцията, освен голямата българска актрита, удостоена наскоро със „Златна роза” за цялостно творчество, участват също Николай Урумов, Стоян Радев, Койна Русева, Елена Кабасакалова, Добрин Досев, Калин Сърменов, Десислава Спасова, Красимир Ранков, Линда Русева, Красимира Демирова, Луизабел Николова.

Режисьор и сценарист на „Лили Рибката” е Ясен Григоров, според когото филмът е подходящ, както за децата, така и за техните родители.

Лили Рибката

Необикновената история е за метаморфозите на едно дете, което предизвиква магическа вихрушка, щом някой го погледне в очите. Тя го променя от момче в момиче и обратното. Родителите на детето се местят на село, в околностите на което срещат семейство роми-магьосници. Техните вълшебни сили са концентрирани в дъщеричката им Лили, която прави изключителна саможертва в името на странното дете. Филмът-приказка е за нуждата от обич и близост на родителите и техните деца, способността на хората да приемат различните от тях, за любовта и приятелството.

Лили Рибката” ще зарадва малките зрители с приказната си атмосфера, а на родителите ще припомни позабравени истини. Детските роли се изпълняват от Дарина Досева - дъщеря на Добрин Досев, Калина Асенова, Боян Григоров и Калоян Минчев.

Продукцията е заснета в естествената среда на стари къщи във Видинско - селата Сланотрън, Антимово, Кутово, както и остров Кутово, разположен по течението на река Дунав. Музиката е на Виктор Стоянов („Киора" и дуета Стоян и Виктор). Оператор е Красимир Андонов. 

Най-доброто от фестивала във Венеция идва на „Киномания 2017“„Формата на водата”, удостоеният с тазгодишната голяма награда „Златен лъв“,  е част от специална вечер на 17 декември
2111478348.jpg
Кончето на Уенди

Още две детски заглавия, но анимационни, ще има тази година на „Киномания". „Кончето на Уенди” е на режисьора Дагмар Зойме и разказва за живота на момиченцето Уенди, който се променя по вдъхновяващ и изпълнен с паметни приключения начин, след случайната й среща с кончето Дикси. „Тад Джоунс и изгубеният град” е за най-непохватния авантюрист на света, който трябва да спаси любимата си от алчен милионер. Най-забавната анимация, вдъхновена от Индиана Джоунс, която можете да си представите.

2111478347.jpg
Тад Джоунс и изгубеният град
Последният филм с участието на големия Никола Анастасов открива „Киномания 2017“„Безкрайната градина“ е кино дебют на режисьора Галин Стоев
  • 0
    0
Още по темата