15-ият рожден ден на Руби Ибара Гарсия може да се превърне в най-посещаваното събитие на годината, ако всички гости, заявили участие, наистина се появят. А те са... 1,2 млн. души.

Ако се чудите коя е Руби Ибара Гарсия, всъщност няма как да знаете, освен ако в последните дни не сте попаднали на поканата за празника ѝ. Видеото, заснето от родителите ѝ и публикувано във „Фейсбук“, стана истински интернет хит и беше споделено над 900 хил. пъти в социалните мрежи.

Защо? Всъщност няма точно обяснение защо някои видеа стават толкова популярни. Идеята на сем. Ибара от село Ла Хоя в щата Сан Луис Пороси била да покани местната общност на празника, на който ще свирят популярни изпълнители и ще има конни състезания. Във видеото бащата Кресенсио Ибара казва, че всеки е добре дошъл.

След големия отзвук семейството призна, че било шокирано, но обяви, че няма да върне никого. Затова празникът е преместен на поляна извън селото. Това обаче вкара властите в приключение, защото те трябва да опазят реда, ако в района наистина пристигнат много хора. За целта в селото ще бъда разположена полиция.

Историята породи и много мемета:

Едно от тях е колаж, според който телевизионен репортер съобщава, че новоизбраният американски президент Донад Тръмп и мексиканският държавен глава Енрике Пена Нието се договарят да разрешат на нелегалните мексикански мигранти да се върнат в родината за партито на Руби:

И още:

Тъкмо стигнах при Руби:

Бизнесът също се намеси, като мексиканската авиокомпания „Интерджет“ предложи 30% намаление за полети до Сан Луис Пороси:

Партито е на 26 декември.

15-ият рожден ден на момичето е голямо събитие в Мексико и се празнува с разточителни празненства и дрехи.

През 2011 г. у нас имаше подобен случай – рожденият ден на Доби. Тогава ентусиастите да присъстват на събитието, обявено за столичния ж.к. „Дружба“, бяха около 20 хил.

Година по-късно, при подобен случай, няколко хиляди души се изсипаха в холандското градче Харен, а празникът завърши с 34 арестувани и 29 ранени.