Един предстоящ рожден ден е на път да събере 20 хиляди гости в столичния квартал „Дружба”. Това всъщност е най-обсъжданата тема във Фейсбук през последните дни, след като 22-годишно момиче уж погрешка поканило в дома си чрез социалната мрежа всички желаещи. Поканата за събитието вече е изтрита, след като желаещите да присъстват достигнаха размерите на един малък град.

Най-масовият рожден ден в българската интернет история роди и специална песен. Въпреки че поканата във Фейсбук вече е изтрита, в интернет постоянно бълват десетки групи с последователи на каузата, които възнамеряват да отидат на рожден ден в дружба дори неканени.

Дали на Доби все още й се празнува. На посочения адрес обаче живее Мими Филипова - майка на две малки деца.

„Искам да го обясня чрез вас - адресът е грешен! Момичето си е направило пълен майтап! Опитах се по някакъв начин да се свържа с въпросната госпожица, но нищо! Тя си е изтрила страницата, изтрила си е линка! Не мога да се свържа с нея! А не мога да се свържа и с хората, които тя познава. Скъпи хора, не идвайте на този адрес, защото не сте поканени”, каза Мими Филипова.

Всъщност Доби може би изобщо не съществува. Поканата за рождения й ден подозрително прилича на поканата за рожден ден на Кейт Милър от Австралия на 1 май миналата година, когато подобна покана събрала 60 хиляди привърженици. Мъж на име Дейвид Торн след време признава, че откраднал снимката на истинско момиче и направил фалшива покана. После започнал да я разпространява, като претендирал, че случайно се натъкнал на нея.

bTV има предложение за 20-те хиляди души, копито са декларирали желание да дойдат на рождения ден на Доби. Вместо да притеснявате семейството на Мими Филипова, по-добре елате на 9 април в събота и почистете градинката пред блока, защото има нужда.