Неизвестни лица са откраднали гола статуя на милиардера и кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ – Доналд Тръмп, от арт зоната Уинуд в Маями, щата Флорида.

Инцидентът е станал тази нощ.

Според телевизия WSVN, излъчваща от Маями, група мъже натоварили в пикап статуята, която е в естествен размер, и изчезнали в неизвестна посока.

Очевидец успял да заснеме автомобила на похитителите и сега полицията издирва във връзка със случая собственика му - Педро Алехандро Родригес.

„Някой е решил да направи политически жест със създаването на тази статуя, някой друг пък – друг политически жест с нейното премахване“, коментира посетител в арт зоната.

По-рано скулптурата беше поставена край местна магистрала, но по искане на полицията била преместена, за да не „отвлича вниманието водачите на МПС“.

Откраднатата статуя е едно от няколкото произведения на творческия колектив „Индиклайн“ (ThisIsIndecline.com), обединяващ артисти, музиканти и кинодейци. Те разположиха в началото на месеца творбите си на оживени места в Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Сиатъл и Кливланд.

По данни на телевизия WSVN по-рано е имало опит да бъде открадната и статуя на Тръмп от щата Ню Джърси.