Най-продаваният албум на „Бийтълс” стана на 50 години
Емблематичният албум на „Сержант Пепър и неговата банда от клуба на самотните сърца”е определян като един от най-влиятелните в съвременната музика
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Бийтълс, годишнина
19 май 1967 г.: "Бийтълс" празнуват завършването на албума „Сержант Пепър и неговата банда от клуба на самотните сърца” Снимка: Getty Images

Емблематичният албум на „Бийтълс” „Сержант Пепър и неговата банда от клуба на самотните сърца” става на 50 години. Събитието се отбелязва със специални церемонии в цял свят.

Албумът (Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band) е определян като един от най-влиятелните в съвременната музика и най-продаваният във Великобритания за всички времена.

Бийтълс, годишнина
Снимка: Reuters

На музикантите от рок групата им отнема рекордите 129 дни да го запишат, но комерсиалният му успех е невероятен. През 1967 г. той се задържа цели 27 седмици на първо място в британските класации и 15 седмици в САЩ. Носител е и на четири награди „Грами”.  

Неизвестни досега кадри показват "Бийтълс" зад кулисите (ВИДЕО)Видеото е заснето от Доун Суейн, австралийска танцьорка и гримьорка, която по онова време работела в телевизия "Гранада" в Манчестър

По случай годишнината албумът беше преиздаден и се очаква да оглави британската поп класация за първи път от 49 години, съобщи Контактмюзик.

В родния град на музикантите от „Бийтълс” – Ливърпул, има фестивал, посветен на творби, вдъхновени от песните в албума.

Бийтълс, годишнина
Снимка: Reuters

В сградата на „Кепитъл рекърдс” в Холивуд пък ще има специална церемония по случая.

Дори Куба, която навремето гледаше неодобрително на „Бийтълс”, отбеляза годишнината на знаковия албум с концерт на открито в столицата Хавана.

Чуйте една от емблематичните песни от албума на „Бийтълс” тук:

По материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре