Коледните празници не са само подаръци и вкусно похапване на богата трапеза. Това е времето, в което имаме възможност да прекарваме повече време със семействата си и да правим нещо специално.

Едно от най-обичаните занимания за цялото семейство винаги е било украсяването на коледната елха. В друг материал на bTV Новините на тема „Еко Коледа“ ви посъветвахме, ако искате да опазите природата, да изберете истинска коледна елха.

Ако обаче не искате нито истинска, нито изкуствена, ето 10 идеи за алтернативни елхи, които можете да изработите с цялото си семейство.

Снимка: iStock

1. „Най-близо“ до оригинала

За направата на този вид алтернативна коледна елха ви трябват единствено няколко клонки от живо дръвче. Разчертавате формата на коледна елха върху стената си и внимателно окачате клонките в същата форма. След като скелетът на елхата е готов – можете да украсявате.

Снимка: iStock

2. Семплото е най-красиво

Ако пък не сте почитатели на пищната коледна украса и предпочитате нещо по-семпло, което все пак да носи коледен дух, можете да украсите една единствена клонка от елха.

Тя може да бъде закачена на стената, както е на снимката по-горе, или да бъде спусната от тавана.

Снимка: iStock

Друг вариант е да използвате сухи клони от други дървета, които да украсите с коледни играчки. Препоръчваме брезови клонки – бялата кора създава илюзия за сняг.

Снимка: iStock