Наближава първият концерт на Дзукеро във Варна. Италианската звезда ще се качи на сцената на Двореца на културата и спорта на 27 април.

Събитието е част от световната обиколка на изпълнителя, която започна в началото на месеца с три поредни концерта в Лондон в „Роял Албърт Хол“.

У нас Дзукеро ще пристигне с 11 музиканти, а с коя от 400-те си шапки ще излезе на сцената ще разберем на 27 април във Варна.

Гостуването му е част от актуалното турне на певеца за 2024 г. В рамките на него звездата ще посети и София на 29 април.

Дзукеро споделя, че пази спомени от топлото посрещане на публиката и обича културата на страната ни.

Снимка: EPA

В 40-годишната си кариера италианецът е изпял едни от най-обичаните световни хитове, част от които с други знаменити изпълнители. Сред тях е дуетът му с Пол Янг Senza Una Donna, с Боно от U2 - Blue, С Майлс Дейвис - Dune, както и Miserere с великия тенор Лучано Павароти.

През 2022 г. и 2023 г. Дзукеро обикаля целия свят с World Wild Tour. Турнето включваше и 14 италиански концерта. Два от тях са в родния му град Реджо Емилия през миналата година и с тях той отбеляза 40-годишна кариера в музиката.

Снимка: EPA

Изнася и серия от концерти в САЩ заедно със звездния Андреа Бочели. През октомври 2023 г. на голям екран излезе документалният филм ZUCCHERO – Sugar Fornaciari.  

Какво разказа Дзукеро пред Петя Дикова в началото на март - припомнете си във видеото: