България обича DUB FX! Хилядите родни фенове, които подскачаха пред сцената на неговото шоу при трите му гостувания у нас досега трябва да са достатъчни за доказателство на това твърдение. И бройката се увеличава с всяка минута... тик-так

С тик-так феновете на DUB FX отброяваха дните, часовете и минутите до излизането му на сцената на EXIT Festival 2014. Изпълнителят шашна всички подранили посетители на феста, жители и гости на Нови Сад с изненадващо улично шоу ден преди дебюта си на главната сцена в Петроварадинската крепост.

С тик-так се изтърколиха дните след това двойно участие и вече сме в днешния, в който ви предлагаме да надникнете в главата на любимия си/ни артист, където царуват музиката и мислите за музика, Flower Fairy и един комикс.

Пътуваш непрекъснато и в свое интервю споделяш, че никога не си изпадал в творческа криза – създаваш нова музика и записваш нови идеи всеки ден. Очевидно ежедневните промени не влияят негативно на работата ти, но влияят ли промените в начина ти на живот по някакъв начин на музиката ти? Пътешествията по света и срещите с неговите шарени жители промениха ли музикалните ти предпочитания и музиката, която правиш и как точно?
   
Не мога да кажа, че се замислям за това... Самият живот вдъхновява изкуството ми. Някоя идея може да изскочи в главата ми при среща с нов човек, докато гледам филм, докато се занимавам с градината си или релаксирам с моята дама... Креативността ми няма бутон за изключване!

Свирил си по улиците на различни градове, в малки клубове, големи концертни зали и на сцените на мега фестивали пред стотици хиляди фенове. Случва ли ти се да се измориш от тълпата и да имаш нужда да си вземеш почивка и да се насладиш на тишината? Как си осигуряваш покой, когато имаш нужда?

Абсолютно да, случва се! Моята дама и аз си купихме къща в гората преди няколко години. Там е много спокойно. Би било ужасно, да трябва да се прибера в апартамент в града след края на дълго турне. Когато се прибера вкъщи предимно релаксирам, възстановявам се и се подготвям за следващото турне.

Последният ти албум – Theory Of Harmony, излезе в края на 2013г. и е чудесен. Имам усещането, че това е музикален албум, посветен на... музиката – хубавата музика, музиката, която те кара да се чувстваш добре, да се забавляваш и да се радваш на живота с всичките му звуци и цветове. Прави ми впечатление, че си съчетал дори повече различни музикални жанрове и техники, отколкото в предишните си записи и целият албум звучи много „от-целия-свят”. Доближавам ли се до това, което искаше да направиш с този албум?

Отново, да! Първият ми албум беше колекция от песни, които бях написал от 17-годишен до днес! Новият албум се получи много бързо и лесно. Събирам парчета и идеи за песни от 2010г., но по-голямата част е чисто нова. Чувствам, че този албум наистина представя какъв съм като автор, изпълнител и продуцент!

В албума са включени 5 колаборации с различни артисти. Има ли човек, с когото искаше да работиш за Theory Of Harmony, но по някаква причина това не се случи?

Моята дама! Наистина исках Flower Fairy да участва в този албум, но по някаква странна причина това така и не се случи. Тя ще присъства много повече в следващия ми албум!

Има ли момент, в който не чуваш музика в главата си?

Почти никога! Трудно ми е да не чувам музика в главата си непрекъснато... Ако не мисля за музика, мусля за комикса, който пиша от 2007г. Той е дълга епична приказка, която може би ще можете да прочетете някой ден.

Преди година за трети път зарадва с шоуто си българските фенове в рамките на Spirit Of Burgas. Шоуто ти на EXIT включва и нови неща и сигурно има за какво да съжаляват феновете, които не са го гледали?

Не съжалявайте за нищо! Това е моето мото! Ако не сте могли да ме гледате на EXIT, няма проблем. Надявам се скоро да се върна в България! Обичам България!