Проверяват имота на командоса, стрелял по полицаи
Има съмнения, че Иван Пачелиев е минирал двора си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 7
    0
Иван Пачелиев
Снимка: bTV

Днес започва претърсване на имота на 35-годишния Иван Пачелиев, който се беше барикадирал в дома си и стреля по полицаи. Има съмнения, че мъжът е минирал двора си.

До екшъна се стигна след опит на униформени да разпитат Пачелиев по разследване на Софийската районна прокуратура за отправена заплаха.

Бивш боец от чуждестранния легион се барикадира в къщата си и стреля по полицаиМъжът е задържан след спецакция, продължила 24 часа и с участието на 80 полицаи

Бившият боец от Френския чуждестранен легион стреля по полицаи, но в крайна сметка беше успешно обезвреден. На него ще му бъде повдигнато обвинение за възпрепятстване на органите на реда.

Цяло денонощие продължи акцията срещу Пачелиев. 80 полицаи, сред които спецчастите "Кобра" и Специализирания отряд с борба с тероризма, участваха в неговото обезвреждане. Мъжът има 3 законни оръжия.

При ареста си Пачелиев подметнал, че в имота му ги чакат "изненади". Тъй като за 5 години в Чуждестранния легион се смята, че той е получил добра подготовка във взривните материали, на мястото тази сутрин работят сапьори.

Арестуваният прекара нощта в РУ-Харманли и днес беше конвоиран до имота за процесуално-следствени действия.

Обитателите на близките къщи бяха евакуирани.

Хората от селото познават Пачелиев като особен, но не и агресивен човек. Занимавал се е с дървосекачество, като заради това е имал проблем с горските, но само това и по-рано прекратено разследване за убийството на кон са случаите, в които той е бил в полезрението на властите.

Неофициално се коментира, че след ареста Пачелиев е продължил със заплахите, говорел е предимно на френски и руски и се е държал неадекватно.

  • 7
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре