48-годишният таксиметров шофьор Петър Стефанов, който блъсна 6 паркирани и една движеща се кола в столичния квартал „Люлин”, е издирван във връзка с убийството на жена. Това съобщи пред bTV началникът на СДВР Младен Маринов.

По думите му криминалистите вчера вечерта са получили първо информация за открит труп на 29-годишна жена в кв. „Надежда”. По тялото е имало множество прободни рани.

Съседи не са чули скандал или викове от апартамента, където Петър Стефанов живеел с младата Елена Грекова.

По-късно полицията е получила сигнал за катастрофата в „Люлин”, при която Стефанов в колата си е имал и битова газова бутилка. Още вчера вечерта съмненията бяха, че водачът е искал да се самоубие.

Очевидци разказаха, че шофьорът се е държал неадекватно и се е опитвал да удари челно другите автомобили. В резултат са пострадали дете и бременна жена.

Преди криминалистите да установят връзката между двата случая, Стефанов е избягал от болницата.

"Данните са, че мъжът е живял на семейни начала с жената, но нямат сключен брак”, посочи пред "Фокус" комисар Маринов.

„Информацията за свързаността на случаите излиза значително по-късно от началото на работата по случая в "Надежда". Имаме молба лица, които знаят местонахождението му, да сигнализират. Анонимността им ще бъде гарантирана”, призова директорът на СДВР-Младен Маринов.

На този етап полицията няма данни за мотивите зад убийството на жената. Тя има 13-годишно дете, което е в безопасност.

Фактите по случая са установени, а извършителят все още се издирва, съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По отношение на битовата престъпност тя каза, че най-нерешимият въпрос е, че извършителите на деянията са хора, които рецидивират.