Днес на много места в страната, с изключение на източните райони, ще има валежи от дъжд. По-значителни ще са количествата в Югозападна България. До 30-35 л/кв.м се очакват в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

В Източна България и на места по северните склонове на Стара планина ще духа умерен до силен южен вятър. Максималните температури в Западна България ще са между 3 и 8 градуса, в Източна – между 11 и 14 градуса, в София- около 7 градуса.

В планинските масиви от Западна и Централна България ще вали сняг, под 1000 метра височина- дъжд. В Рило-Родопската област снежната покривка ще се увеличи. Там има висока лавинна опасност. Днес ще е ветровито с умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

И утре ще има валежи от дъжд на много места в страната. Значителни количества се очакват в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Температурите в Западна България ще са между 3 и 8 градуса. Най-студено ще е в северозападните райони. Там стойностите ще са около нулата и има опасност от поледици. В Източна България очакваме температури до около 12-14 градуса.

В нощта срещу четвъртък облачността временно ще се разкъса, но в четвъртък и петък пак ще е значителна. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и с него в нощта срещу петък ще проникне по-студен въздух. В четвъртък превалявания от дъжд ще има на повече места в Южна България, а в петък слаб дъжд ще превали главно в източната половина от страната. През почивните дни облачността ще бъде значителна. Южният вятър ще се усили и дневните температури ще се повишат.