Задържаха 9 души за нападението над горски инспектори в гр. Баня
Десетки роми – мъже, жени и деца, нападнаха и пребиха с камъни и дървени колове четирима служители
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 2
    2
белезници, арест
Снимка: iStock

Девет души са арестуваните за нападението на горските инспектори край град Баня Всички те са жители на ромската махала. Осем от задържаните са младежи на възраст около 20 години, деветият е непълнолетен. 

По-рано от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха за трима души, задържани за 24 часа.

Десетки роми – мъже, жени и деца, нападнаха и пребиха с камъни и дървени колове четирима служители на горското стопанство в Хисар. Инцидентът е станал вчера, докато горските опитвали да спрат незаконно извозване на дървесина.

Роми пребиха горски инспектори край гр. Баня (ОБНОВЕНА)Служителите на Агенцията по горите опитали да спрат незаконно извозване на дървесина

В землището на гр. Баня, по поречието на р. Струма, те установили незаконна сеч.  

По черен път настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал. Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали. 

Докато документирали нарушенията, на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. „Стряма“, които носели колове и камъни.

Те започнали да хвърлят камъни по горските служителите, както и да им нанасят удрят. За случая е бил е подаден сигнал в РУ на МВР-Карлово.

Пострадали четирима служители на ТП ДСГ- Хисаря, като единият от тях е с фрактура на ръката.  

Под ръководството на Районна прокуратура в Карлово продължава издирването и установяването на самоличността на останалите участници в инцидента.

  • 2
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре