Ивайло Борисов – Ториното беше задържан при специализираната акция на МВР, организирана заради инцидента на Околовръстното шосе в София преди две седмици.

Тогава охранители на Ториното нанесоха побой на шофьор, който им свирнал с клаксон.

След инцидента главният прокурор Сотир Цацаров и МВР се договориха за проверка срещу незаконните охранители в страната.

Ториното, сочен като дясната ръка на Златомир Иванов – Баретата, е в очакване на окончателни присъди по две дела, но е на свобода. Сега е бил отведен в Шесто РПУ, където е подписал протокол да не нарушава обществения ред и в следобедните часове е бил освободен.

Информацията потвърди и началникът на Шесто РУ Петър Василев.

Като повод Борисов да бъде отведен от полицията, Василев посочи подозрения за извършени от него наскоро престъпления.

Доказателства за съпричастност към криминални деяния обаче в момента нямало.

Снимка: bTV

"Явно с придвижването по улиците го нарушавам [обществения ред]... Излизах от вкъщи, спряха ме за проверка и ме доведоха тук. Те си казаха, че е заради Околовръстното...", заяви Ториното.

"Той е отведен, без да му бъде обяснено във връзка с какво го отвеждат, след което му е направен личен обиск, подписал е заповед за 24 часа, след което му е предоставен този протокол да не нарушава обществения ред", обясни пък адв. Мариана Тодорова.

Дни след инцидента на Околовръстното Ториното даде пространно интервю пред Мария Цънцарова от bTV.

Тримата охранители, обвинени за побоя - Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков, бяха оставени за постоянно в ареста.

Двама от тях са криминално проявени и осъждани, а Близнаков се оказа с особено интересна биография, в която има и период, през който той е бил боец в Донецк.

Заради това Украйна обмисля дали да поиска неговата екстрадиция.