Времето през Страстната седмица ще започне със слънце и ще завърши с дъждове и гръмотевици за Великден. В понеделник се очакват много слънчеви часове, особено в Западна България. Облачно и с валежи ще е времето над източните райони.

Максималните температури ще са от 16° в източните области, до 26° – в крайните югозападни райони. За София – около 20°, в Пловдив – 24°, във Варна – 19°. Вятърът ще бъде предимно умерен до силен.

Следобед над Централна България също очакваме увеличение на облачността и превалявания от дъжд

По Черноморието прогнозата е за облачно време с валежи от дъжд. По-значителни ще са те над южното крайбрежие. Вятърът ще е умерен до силен. Максимални температури ще са между 15° и 19°.

Над планините в Западна България ще бъде слънчево, а в Източна България, Странджа и Сакар – облачно и дъждовно. Следобед и над останалите планински масиви в страната за кратко ще превали дъжд. Вятърът е умерен и силен, а максималните температури ще са между 5° и 13°.

Снимка: iStock

Във вторник и в сряда времето в Източна България ще се задържи ветровито. На места – с краткотрайни дъждове. Повече слънчеви часове се очертават над Западна България, където и вятърът ще е слаб. Следобед над планинските райони – краткотрайни превалявания.

Към четвъртък изгледите са валежите в Източна България да спрат. През нощта срещу петък и в петък от запад на изток очакваме увеличение на облачността.

Снимка: iStock

На много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В събота ще има понижение на температурите, както и краткотрайни дъждове с гръмотевици. Тогава предстои и усилване на вятъра.