В понеделник ще бъде предимно слънчево, а следобед - горещо. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса. Вятърът ще се усили и ще носи още топлина.

Снимка: bTV

Във вторник ще остане горещо, следобед - със стойности близки до 30 градуса. Ще бъде ветровито, а облачността ще се увеличи. В края на деня ще има и места с с краткотрайни валежи.

Снимка: bTV

В сряда ще се развива купесто-дъждовна облачност, като най-напред в северозападната половина на България ще започнат краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще се усилва.

Възможно е валежите да бъдат интензивни и да има градушки. Ще започне да нахлува студен въздух. От сряда нататък ни очаква рязка промяна на времето. Температурите ще се върнат към ранната пролет.

До началото на следващата седмица ще бъде необичайно студено за април, с вятър, чести валежи, на моменти и интензивни, с условия и за гръмотевични бури и градушки.

Снимка: bTV

С напредването на следващата седмица времето ще се затопля, слънчевите часове също ще се увеличат. Няма съвсем да липсват и валежи, дори и гръмотевици.

Очакванията са най-приятно да бъде времето в самия край на април - нито твърде горещо като днес, нито твърде студено като дните от четвъртък нататък.