Владимир Стоянов, станал известен като Владо Плацентата, настоява, че е невинен и поиска делото срещу него да тръгне по-бързо. Стоянов е обвинен, че е нанесъл побой над акушер гинеколога от болница „Шейново” д-р Албена Гагова, защото миналото лято тя отказала да му даде плацентата на новороденото му дете.

Днес съдът не даде ход на делото, но Стоянов представи пред магистратите свое становище в 6 страници.

В него обширно разяснява на съда какво е невменяемост и се позовава на свидетелски показания, според които е бил в болницата, но изобщо не е нападал лекарката, напротив – той бил гонен по стълбите от „около 50 годишно голямо (изглеждаше като разярена мечка) същество (в случаят посочено като жена), което да го преследва” (в курсив е запазен оригиналният текст и правопис на становището).

Във въпросния текст той твърди още, че „на практика, НЯМА преки доказателства, че Стоянов е имал нещо общо с Майката, камо ли, че му е баща, и НЯМА никакви преки доказателства, че Стоянов е бил дори в Болница Шейново този ден.”

В становището си Стоянов пише още, че „е ВЕГЕТАРИАНЕЦ от 18годишен, а от 2018 е и ВЕГАН, който уважава е цени животът във всичките му форми, а Г-жа Гагова е видно месоядно същество, което е логично, да е искало с цел материална облага, да си сготви плацентата с лук и подправки…”

От съда обвиняемият поиска да бъде освободен от разноски по делото; да му бъде направена психиатрична експертиза (но в „неутрално и професионално заведение в София”), да бъдат сменени прокурорите и съдиите по делото, да му бъде присъдено адвокатско възнаграждение, да му бъде изплатено обезщетение за прекараното време в ареста от минимум 15 000 лв. и освен това – да получи оправдателна присъда.

„…Ако още вярвате че има шанс да е имало извършител, то нека си е НЕИЗВЕСТЕН, макар, че незнам как и това ще стане, когато НЯМА доказателство, че е имало извършено каквото и да е престъпление (нарушаване на закона)!”, пише още в исканията си Стоянов.

Пострадалата лекарка запази мълчание.