"Витоша ски": Не носим отговорност за проблеми с градоустройството в София
Официалната позиция е по повод недоволството на живущите в комплекс "Витоша парк", които сигнализираха, че остават без достъп до домовете си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    2
„Витоша парк“
Снимка: bTV

От дружество "Витоша ски" заявиха, че не носят отговорност за проблеми с градоустройството в София. Официалната позиция е по повод недоволството на живущите в столичния комплекс "Витоша парк", които сигнализираха, че остават без достъп до домовете си, тъй като по думите им "Витоша ски" загражда единствения път до жилищните блокове.

От дружеството посочват, че от 10 години предупреждават собствениците на имоти и инвеститорите в района на кабинковата линия, че преминават през имот, който е собственост на "Витоша ски".

Живеещите в столичния комплекс „Витоша парк“ остават без достъп до домовете сиПо думите им „Витоша ски“ загражда единствения път до жилищните блокове

Проблемът с достъпа до жилищния комплекс произлиза от издаване на разрешения за строеж и въвеждане в експлоатация на жилищни сгради и комплекси, без до тях да има прокаран път, комуникации и достъп, се посочва още в позицията.

От "Витоша ски" изтъкват също, че са изградили за собствена сметка заобиколен път като опция за излизане от ситуацията, но усилията им не са срещнали нужното разбиране.

„Витоша парк“
Снимка: bTV

Към днешна дата ние сме задължени не просто от отговорността ни към нашите клиенти, но и от СДВР да изградим ограда на парцела и да го охраняваме по надлежен начин, посочват още от "Витоша ски".

Oт 10 години предупреждаваме собствениците на имоти и инвеститорите в района на кабинковата линия, че преминават през имот, собственост на "Витоша ски".

Проблемът с достъпа до жилищния комплекс не е отговорност на "Витоша ски". Той произлиза от издаване на разрешения за строеж и въвеждане в експлоатация на жилищни сгради и големи комплекси, без до тях да има прокаран път, комуникации и достъп.

Въпреки този наследен проблем, "Витоша ски" прояви толеранс от десет години, позволявайки на живущите в комплекса да преминават през нашия парцел, като същевременно апелирахме до тях и до Столична община за трайно и законно разрешаване на проблема. Дори за наша сметка изградихме заобиколен път като опция за излизане от ситуацията. Усилията ни до този момент, обаче, не срещнаха нужното разбиране от отсрещните страни.

„Витоша парк“
Снимка: bTV

Към днешна дата ние сме задължени не просто от отговорността ни към нашите клиенти, но и от СДВР София да изградим ограда на парцела и да го охраняваме по надлежен начин. Следователно, свободното и незаконно преминаване през него не може да продължи.

  • 1
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре