Висшият съд в Белград – некомпетентен за екстрадицията на Цветан Василев
Според законодателството на Сърбия решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Цветан Василев
Снимка: БГНЕС

Висшият съд в Сърбия излезе с решение, че е некомпетентен да се произнася по молбата за екстрадицията на мажоритарния собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, предаде репортер на bTV.

Адвокатът на Цветан Василев: Не очакваме справедлив процесДнес беше публикуван огромният обвинителен акт срещу Цветан Василев, негови служители и одитори

Срещу Василев има обвинение за участие в организирана престъпна група. Обвинителният акт влезе в специализирания съд преди седмица.

Мотивите на Висшия съд са, че разследването по случая е поето от специализираната прокуратура в България. Цветан Василев ще обжалва пред Апелативния съд на Белград, научи bTV.

В мотивите му е посочено, че не е компетентен, защото в България има дело за ОПГ в специализирания наказателен съд. Само че, делото у нас влезе в съда на 20 юли. Тоест, няма как сръбският съдебен състав да е знаел за това.

Досега два състава на Апелативния съд са се произнасяли по казуса. Според едното решение, делото трябва да се гледа по компетентност и от специализирания съд на Белград. Според второто – единствено Висшия съд на Белград може да се произнесе.

Прокуратурата подробно разказа как Цветан Василев се възползвал от парите на КТБКолко пари е получил свидетелят Николай Бареков за политическия си проект

Според законодателството на Сърбия решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Белград.

Цветан Василев живее в Белград още от 2014 г. Той е на свобода, но без паспорт.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре