Уволнената директорка на градина в София показа есемеси за прием на деца „по втория начин”
Преди есемесите с име и ЕГН има вербален натиск, който е трудно доказуем, каза Мариана Иванова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 8
    2
уволнена директорка

В края на миналата година в ефира на bTV уволнената директорка на 164 ОДЗ „Зорница“ в кв. „Горна баня” Мариана Иванова обяви, че има натиск от страна на служители на Столичната община чрез есемеси и обаждания върху директорите на градини за прием на деца „по втория начин”.

Уволнена директорка на детска градина в София: Има натиск чрез есемеси за прием „по втория начин”Натискът идвал от директори и експерти в Столичната община, и от районните кметове

Днес в предаването „Тази сутрин” тя показа и част от есемесите. Те съдържат имена и ЕГН-та на деца. Есемесите са от експерти на Столичната община и от районния кмет на „Овча купел” Христина Хаджигеоргиева.

Иванова показа и списък с инициали на приети „по втория начин” и къде и какво работят техните родители или близки: 

уволнена директорка

Марияна Иванова отново обяви, че натискът често идва от директора на дирекция „Образование” в общината Мария Минчева, но тя не рискувала да праща есемеси.

Уволнената директорка призна, че има вина, че не е изнесла данните по-рано.

В отговор на тези обвинения зам.-кметът Тодор Чобанов каза, че в показаните есемеси не вижда натиск. Възможно е г-жа Хаджигеоргиева да е искала информация за някое дете, уточни Чобанов.

На обвиненията отговори и районният кмет на „Овча купел”. „Нека покаже целия текст на моето съобщения, да каже как съм оказвала натиск”, каза Христина Хаджигеоргиева. Тя изпрати целия есемес, в който е изписано ЕГН и име на детето и накрая пише „ако е възможно”. Един есемес не е натиск, изпратила съм само един есемес … имам право да пращам есемеси, на когото си поискам, това не означава натиск”, каза още районният кмет.

Скандала коментира и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова: Ботьо Ботев ще проверява казуса с детската градина в кв. „Горна баня”Всеки, нарушил правилата, ще понесе отговорност, увери кметът

Преди изпращането на есемес има разговор по телефона – вербален натиск, който е трудно доказуем, уточни уволнената директорка.

  • 8
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре