Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури малко ще се повишат и максималните ще са между 3 и 8 градуса, в София - около 3 градуса.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, по билата- силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

През следващото денонощие, със слаб до умерен  вятър от запад-северозапад, ще продължи да прониква малко по-топъл въздух. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, на места в низините със сутрешни мъгли. През деня облачността ще се увеличава и вечерта на места в Североизточна България ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.


 В нощта срещу събота и в събота, с усилване на вятъра от северозапад, температурите ще започнат да се понижават. На места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг. В неделя ще е почти без валежи, но ще остане предимно облачно. Вятърът временно ще отслабне, но в понеделник отново ще се усили. В последния ден от годината на много места ще има слаби превалявания- и от дъжд, и от сняг. На 1 януари ще е студено, без съществени валежи.