Трима души задържа полицията в София след протеста. Причините - носели са пиротехника и не са притежавали лични документи.

Протестът в София тази вечер беше най-продължителният от изминалата седмица и блокира последователно основните кръстовища в центъра - пред Министерския съвет, на булевард „Дондуков” и улица „Раковски”, на паметника Левски, при Софийския университет, на Орлов мост, На булевардите „Гурко” и „Васил Левски”, както и пред парламента.

Снимка: btvnovinite.bg

Протестиращите хвърляха димки и пиратки и скандираха „Оставка”. Блокираха автобуси на градския транспорт и леки коли и призоваваха пътниците да се присъединят.

Според информации на полицията протестът е нерегламентиран изцяло, протестиращите завършиха шествието си по булевард „Витоша”. На кръстовището с булевард „Патриарх Евтимий” личните карти на останалите до края на събитието бяха събрани за справка.

Снимка: btvnovinite.bg

След 22 ч. пред камионетките на полицията имаше опашки от чакащи да си получат личните карти, които им бяха събрани за проверка.

Проверени бяха личните карти на над 50 души и съставени 7 акта.

Блокада на Прохода на републиката

Протест и блокада имаше на прохода на Републиката. Към протестиращите в Гурково се присъединиха хора от Казанлък и Стара Загора. Над 1000 души спряха движението, въпреки загражденията и засиленото полицейско присъствие.  Образуваха се колони от камиони и автомобили. Протестът беше против бедността и високите цени на горивата. 

Около 300 протестиращи се събраха в Благоевград. Протестиращите минаха през офисите на политическите партии, за да покажат, че протестът не е политически.

Гражданско неподчинение имаше и във Велико Търново. Около 200 протестиращи  опитаха да блокират възлово кръгово кръстовище. кордон от полицаи се противопостави на намеренията им, но трафикът София - Варна за кратко бе затруднен. Протестът завърши с автошествие и въпреки провокациите нямаше арести.

Едночасова блокада на Аспаруховия мост и големи задръствания беляза 10-ия пореден протест във Варна с искане за оставка на правителството, смяна на системата и реформи във всички сфери. В демонстрацията се включиха близо 200 души.